2018 ZORONLU SU İZOLASYON YÖNETMELİĞİ, Atak İzolasyon

2018 ZORONLU SU İZOLASYON YÖNETMELİĞİ

BİNALARDA VE YENİ YAPILARDA ZORUNLU SU YALITIMI YÖNETMELİĞİ BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu başladı!
Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, bugün yürürlüğe girdi. Bugün itibari ile yeni binalar için hazırlanan projelerde su yalıtımı da istenecek..

Hafta sonu gezilecek 10 proje 5 site!
Binalarda su yalıtımı zorunluluğu başladı. 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, bugün yürürlüğe girdi.

Bugün itibari ile yeni binalar için hazırlanan projelerde su yalıtımının da yer alması gerekecek.

Yönetmelik ile yeni yapılacak binaların toprakla temas eden temel, döşeme ve bodrum duvarlarında, çatılarında, balkon ve ıslak hacimlerinde su yalıtımı yapılacak.

Mevcut binalarda ise su yalıtımı gerektiren tadilat yapılması veya su etkisine karşı yalıtım ve/veya drenaj önlemi alınması halinde yine yeni Yönetmelik esasları doğrultusunda hareket edilmesi gerekecek.

Ayrıca, sudan etkilenecek hastaneler, okullar, yurtlar, kamu binalarında ve yüksekliği 51 metreyi geçen binalarda su yalıtımı yapılması zorunlu olacak.

“Binaların, ciddi şekilde neme maruz kalmasının önüne geçilecek”
Yeni ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin ülkeye, inşaat sektörüne ve binalara katacağı değer; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte, yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, su yalıtımı dernekleri BİTÜDER ve SUDER’in geçtiğimiz Kasım ayında düzenlediği ortak basın toplantısıyla duyurulmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, basın toplantısında su yalıtımının önemine ilişkin olarak “Temel hedefimiz, binaların, özellikle zeminlerde ciddi şekilde neme maruz kalması ve korozyona uğramasının önüne geçmektir. Binaların güvenli, sağlıklı, kaliteli ve uzun ömürlü olması için tüm ilgili paydaşlarla beraber gerekli çalışmaları yaptık ve Su Yalıtımı Yönetmeliği’ni yayınladık. Depremlerde binaların yıkılmasının en büyük nedenlerinden birinin, zemindeki kolonların, kirişlerin ciddi şekilde korozyona uğraması ve böylece binaların taşıma yükünün azalması olduğu anlaşıldı. Bu yönetmelikle, binaların taşıma yükünün ilk yapıldığı andaki pozisyonunda korumak istiyoruz. Bunun için de yeni yapılacak binalarda özellikle su yalıtım projeleri, su yalıtımı malzemeleri ve su yalıtımının uygulanmasıyla ilgili bir yol haritası ortaya koyduk. Üç derneğimiz, teknik kılavuzların hazırlanması ve bu kitapçıkların kamuoyuyla paylaşılmasını sağlayacak. İkincisi, yeni binalarda mühendislerin doğru projelendirme yapmasının şartları, doğru ve sistemli bir şekilde ortaya konulacak. Üçüncü olarak, doğru malzeme ve ustaların doğru uygulama yapması. Doğru malzeme seçimi için de, malzeme teknik şartnamesi ile ilgili bir çalışma yapılıyor” demişti

Facebook
Instagram
Whatsapp